Over ons

Optimum C is een onafhankelijke dienstverlener voor ouderenzorg in Vlaanderen, niet gebonden aan een zorginstelling of -groep. Het team bundelt jarenlange terreinervaring met innovatieve inzichten van een netwerk van gerenommeerde professionals en academici. Optimum C levert organisatieadvies, organiseert vormingen en biedt concrete managementdiensten aan. Het vormingsaanbod van Optimum C is in 2016 bekroond met het officieel erkende Q4-kwaliteitslabel. 

Optimum C ondersteunt op die manier publieke en niet-publieke ouderenzorgvoorzieningen, zelfstandig of gegroepeerd, voor een betere organisatie van de zorg, tevreden bewoners, gemotiveerde medewerkers en zorgeloze bouwprojecten.

Optimum C behoort tot Dorian Groep. Deze bedrijvengroep staat voor mensgericht ondernemen, in diverse sectoren. Dorian Groep ontwikkelt en ondersteunt haar ondernemingen, o.m. via strategieontwikkeling, managementondersteunende diensten, financiering en de toegang tot een breed netwerk.. Met de steun van Dorian ontplooit Optimum C een dienstenaanbod op vraag en op maat van de Vlaamse ouderenzorg. Tot Dorian GRoep behoort ook Studie- en bouwcoördinatiebedrijf Servantis, met een bijzondere expertise op het vlak van ouderenzorginfrastructuur. Servantis werkt nauw samen met Optimum C voor het afstemmen van bouwconcepten en -plannen op de realiteit, normering en noodwendigheden in de ouderenzorgsector.