2019.09 Basisopleiding functiecomplement HVP

Tijdens deze basisopleiding bezorgen we je een helicopterview over hoe een organisatie in elkaar zit of zou moeten zitten.
 
Leidinggeven in de zorg is voortdurend balanceren tussen prangende belangen: die van de bewoners/cliënten, hun familieleden, die van jouw medewerkers en die van de organisatie en de budgettaire realiteit. En dan zijn er nog jouw persoonlijke belangen, noden, ambities en visie.
 
Optimum C biedt houvast tijdens deze evenwichtsoefening, zodat je zelfzeker en effectief aan jouw doelstellingen en die van je team kunt werken.
 
Deze opleiding leert je als leidinggevende te kijken naar je eigen rol , je team en je organisatie.
 
Na deze opleiding ben je in staat missie, visie en waarden te vertalen naar de praktijk en ze zichtbaar te maken op het terrein. Dankzij jouw inspirerende rol krijgen medewerkers meer "goesting" en worden ze op hun beurt actieve promotors van je organisatie.
 
Je hebt een basiskennis verworven van sociale wetgeving met betere uurroosters als gevolg.
 
Je bent ingeleid in de basisprincipes van de welzijnswetgeving.

Deel 1: Inspirerend leidinggeven.
Wat willen wij met onze organisatie realiseren?
Wat maakt onze organisatie de moeite waard om voor te werken? Een sterke visie mobiliseert mensen en geeft betekenis aan ieders job.
Leer een doordacht beleid uit de grond te stampen welke een evenwicht teweeg brengt tussen bewoner - betrokken medewerker - betaalbare organisatie.
 
Welk Leiderschap is hiervoor nodig?
Hoe inspireer ik anderen? Wat is mijn eigen leiderschapsstijl? Wat zijn mijn sterke punten, waar moet ik opletten?
Inspirerend leiderschap omvat drie rollen: leider - manager - coach. Wat verwachten we van deze rollen? Hoe maak ik ze me eigen?
Goed leiderschap vraagt inzet en tijd. Maken we hier tijd voor? Stellen we de juiste prioriteiten?
Maak gebruik van het Groene - oranje en rode tijdsconcept.
Hoe kan ik mijn team bijsturen aan de hand van de energiematrix?

Deel 2: Efficiënt roosteren & Welzijnswetgeving
Maak gezonde uurroosters die beantwoorden aan de vigerende sociale wetgeving. Hou rekening met de noden en verwachtingen van je cliënten, maar ook met de wensen van de medewerkers. Hou meeruren onder controle. Vermijd overuren. Optimum C leert je efficiënt roosteren.
We informeren je over de welzijnswetgeving: pesten op het werk, preventie alcohol en drugs, roken op het werk, onthaal nieuwe medewerker en gezondheidstoezicht stagiairs.

Deel 3: Communicatietraining
Hoe zorgen we ervoor dat ieders passie en talent aan bod kan komen?
Wat is de rol als coach? Optimum C leert je de nodige basisvaardigheden op vlak van communicatie en coaching.
Tevens staan we stil bij verschillende soorten gesprekken: feedback gesprek, evaluatie gesprek, bijsturingsgesprek, groeigesprek, ziekteverzuimgesprek.
 
 
Deze dagen kunnen eveneens als dagopleiding gevolgd worden, zie:
 
 

no-break

Thema: 
IAO/Leider, Manager, Zorg
Doelgroep: 
Leidinggevenden, Verpleegkundigen
Prijs: 

144,50 (3 dagen)

ex. 21 % btw

€144,50/dag x 3

Aantal cursisten: 
16
Locatie: 
WZC Zilverlinde - Berkenstraat 15 - Olen
Duur van de opleiding: 
Module van 24u: 3 dagen van 8u.
Extra info: 
Vormingsdata: 
Dag1
vrijdag, 27 september, 2019 - 09:00 tot 17:00
Dag2
vrijdag, 11 oktober, 2019 - 09:00 tot 17:00
Dag3
vrijdag, 15 november, 2019 - 09:00 tot 17:00
Inschrijven is niet meer mogelijk.

 

Docent: 

Rudi Veekhoven

Rudi Veekhoven, gedelegeerd bestuurder Optimum C, is van opleiding kinesitherapeut en vond professioneel al snel zijn passie in de ouderenzorg. Vandaag kan hij terugkijken op meer dan 25 jaar ervaring in de sector. Hij zag ouderenzorgorganisaties van dichtbij evolueren en stond daarbij dikwijls mee aan het roer. Gedurende zijn loopbaan bleef hij zich specialiseren (Vlerick, K.U.Leuven …), met een bijzondere voorliefde voor HR en people management. Omdat hij zelf heel wat functies heeft uitgeoefend, is hij vandaag niet enkel de man van de theorie, maar ook van de zorgpraktijk.
Vandaag is hij onder meer Senior Consultant ‘innovatieve arbeidsorganisaties’ bij Flanders Synergy. Hij leidt expertisecentrum Optimum C met veel passie, en staat ook graag nog eens zelf ‘voor de klas’. Daar heeft hij een reputatie opgebouwd dankzij zijn ‘motivational speech’-stijl van doceren.
 

Peter Alaerts

Peter Alaerts heeft bijna 20 jaar ervaring in HR. In 1997 begon zijn carrière in grote productiebedrijven als Ford Werke Ag en Duracell Batteries. Hier werden de eerste bouwstenen gelegd van zijn specialisatie in payroll, personeelsadministratie en sociale wetgeving. Door de jaren heen groeide hij eerst uit tot HR-generalist en later tot HR-manager. In juni 2006 richtte hij zijn eigen consultancybedrijf op met als doel kleine kmo's te ondersteunen in hun HR-beleid. In september 2006 besloot Peter om terug te keren naar de schoolbanken en behaalde in juli 2007 zijn master in Human Resources Management. In oktober 2007 koos hij voor de zorgsector en trad in dienst van de groep Soprim@ waar hij gedurende 8,5 jaar een dragende kracht was in de HR-afdeling. Later kwam Peter in contact met diverse opleidingscentra en doceerde sociale wetgeving en arbeidsrecht. In het voorjaar 2016 behaalde hij de titel van LSU-coach waarbij hij kleine kmo's en spin off's die zich op de Corda Campus te Hasselt komen vestigen mee ondersteunt in hun groeitraject. Recent koos hij voor een nieuwe tewerkstelling in de zorgsector m.n. voor het ziekenhuis Valida waar hij de taak van HR-manager op zich neemt.