Dienstverlening op maat

Neem vandaag nog contact met ons op. En schakel morgen onze interim- en crisismanagers in om uw groeifase efficiënt te overbruggen. Ook voor operationele managementoplossingen op lange termijn kunt u bij Optimum C terecht.

Staat uw organisatie voor een ingrijpende verandering? Een overwachte behoefte op managementniveau? En is er geen tijd om te rekruteren of de juiste expertise zelf te ontwikkelen? Of wilt u op langere termijn een beroep doen op extern management dat steeds mee is met de laatste ontwikkelingen inzake zorgmanagement en HR-beleid?
Optimum C biedt uitkomst met ervaren interim- en crisismanagement op hoog niveau. Zowel voor uw algemeen management als voor HR en specifieke taken zals financieel beleid. 
Met hooggekwalificeerde en ervaren interim- en crisismanagers van Optimum C haalt u meteen de juiste mensen met de juiste kennis op het juiste moment in huis.

Met onze interim- en crisismanagers zet u parate kennis aan het werk, net zolang dat nodig is.

Lees het lentenummer van UITGERUST

Een echt lentegevoel hebben we nog niet, maar wel al een lentenummer van UITGERUST! Met o.a. een beklijvend gesprek met het palliatieve supportteam van WZC-Sint-Lambertus'Buren in Zelem, een analyse van de moeizame zoektocht naar WZC-directeurs, en ook hoopvolle artikels voor als het weer betert: over therapeutische tuinen en dagtrips met bewoners.


Meer lezen

Nieuwe 'UITGERUST' is uit!

De wintereditie van UITGERUST is onderweg naar de hele Vlaamse ouderenzorgsector! Met onder meer professoren Boen en Van Uffelen (K.U.Leuven) over hoe je senioren constant kunt uitnodigen om te bewegen, een openhartig gesprek over intimiteit tussen oudere partners in woonzorgcentra en een hoopgevend verhaal over bouwen na VIPA.

Veel leesplezier!


Meer lezen

UITGERUST in een nieuw jasje!

Eind juni viel de nieuwste editie van UITGERUST bij alle Vlaamse ouderenzorgorganisaties in de brievenbus! Misschien keek u verrast op. Want UITGERUST zit in een nieuw jasje. Na de eerste jaargang ging het team aan de slag met de feedback uit de sector. En over het resultaat zijn we - zacht uitgedrukt - in onze nopjes!

Veel leesplezier!


Meer lezen

Vormingen erkend voor kmo-portefeuille

Het vormingsaanbod van Optimum C werd onlangs erkend in het kader van de kmo-portefeuille. Dit betekent dat kmo's onder bepaalde voorwaarden subsidies (tot 40% van de kostprijs) kunnen aanvragen voor vorming bij Optimum C. Wie recht heeft op deze subsidie en hoe deze wordt aangevraagd, wordt duidelijk omschreven in de informatiegids, ontwikkeld door de kmo-portefeuille Academy. Vraag hem hier aan.

Deze erkenning betekent ook dat werknemers die zelf hun opleiding bij Optimum C betalen, daarvoor opleidingscheques mogen gebruiken.


Meer lezen

Ouderenzorg verdient hart onder riem: gratis vorming

Deze zomer was onze sector weer volop in de media. Jammer genoeg werd niet de mooiste kant belicht. Optimum C wil de sector graag een hart onder de riem steken. Extra personeel leveren kunnen we niet, maar met de juiste ondersteuning en coaching kan Optimum C uw organisatie wel helpen het ziekteverzuim terug te dringen, personeelsverloop te verminderen en leidinggevenden ondersteunen om goeie coaches te worden voor hun team. Volg een gratis vorming rond de innovatieve zorgorganisatie.


Meer lezen

Optimum C ontvangt Q4-kwaliteitslabel voor vormingsaanbod

Optimum C vroeg deze zomer een onafhankelijke audit aan door de Qfor certificator Management Information, met een erg positief rapport als resultaat. Het levert Optimum C een erkenning op voor 3 jaar, waarbij voor alle vormingsactiviteiten het Q4-label mag gebruikt worden. 


Meer lezen

Optimum C ingeschakeld voor beheer WZC De Duinpieper in Oostende

Sedert begin deze maand wordt WZC De Duinpieper in Oostende uitgebaat door Optimum C. Optimum C gaat aan de slag met het bestaande, enthousiaste team, dat actief wordt gecoacht en bijscholing kan volgen. 


Meer lezen

'Zelforganiserende' teams kunnen in alle organisaties

Draag zorg voor je medewerker en je bedrijf zal betere resultaten boeken. Zo eenvoudig is het motto van Rudi Veekhoven, afgevaardigd bestuurder van Optimum C, dat zorgorganisaties ondersteunt om de bedrijfscultuur te veranderen.
Journaliste Karen De Becker pende Rudi's gepassioneerde verhaal neer voor het 'Uitgerust', het nieuwe magazine voor de Vlaamse ouderenzorg.


Meer lezen

Zinvol werk op de zorgvloer

Eén op drie werknemers ervaart zijn/haar werk niet als zinvol. Zo blijkt uit een bevraging door een consortium van de AMS, Flanders Synergie en een aantal bedrijven. Ook in de ouderenzorg is dit een issue. Hoe creëren we de juiste organisatie- en takenstructuur, met een goeie balans tussen autonomie en taakeisen, een gevarieerde jobinhoud en een optimale teamwerking? Optimum C gelooft sterk in de innovatieve zorgorganisatie (IAO) - en ontwikkelde hiervoor een toegepast vormingsaanbod voor leidinggevenden. 


Meer lezen

Motivatie medewerkers: loonsopslag of vorming?

Vorming motiveert medewerkers meer dan opslag. Dat lijkt een rare vaststelling. Maar als je er dieper op inzoomt, is het niet onlogisch. Een werkgever die investeert in vorming voor een medewerker, bevestigt immers dat die medewerker de moeite waard is. De werkgever toont dat er een lange termijn toekomst voor de werknemer ligt in het bedrijf en dat de organisatie gelooft in zijn groeipotentieel. 


Meer lezen