Bouwen voor de ouderenzorg vraagt toegepaste expertise.

Laat u begeleiden door Optimum C voor een weldoordachte investering in de juiste infrastructuur. Optimum C kan u ondersteunen in het voorbereidende traject, maar ook in de zoektocht naar de juiste uitvoerende partijen en later ook tijdens de bouwfase.

Waarvoor kunt u een beroep doen op onze consultants?

Voorbereiding bouw:

  • Micro-macro-analyse van de mogelijkheden en middelen (financieel, grond, wetgeving, vergunningen, normeringen, lokaal marktonderzoek ...)
  • Businessplan voor een duurzame realisatie en uitbating van de voorziening
  • Facilitair management: plan van aanpak
  • Uitbating: marktbevraging en/of opstellen tender
  • Bouwconcept in overeenstemming met uw visie op zorg en organisatie
  • Specifieke rapporten of onderzoek op het vlak van ouderenzorgbeleid, lokale of regionale prospecties, financiële of juridische vraagstukken

Gedurende het bouwtraject:

  • Totaal projectmanagement: Optimum C is uw persoonlijke adjunct gedurende het hele bouwavontuur. Onze senior consultant rapporteert rechtstreeks aan de bouwheer en bewaakt in zijn/haar naam kwaliteit / budget / timing.

 

Contacteer senior consultant Rudy Vermeulen (0473 19 05 93 - rudy.vermeulen@vzwoptimumc.be m.b.t. uw concrete vraag
Een eerste gesprek is steeds kosteloos en vrijblijvend. 

 

Optimum C adviseert en begeleidt zorgbouwheren bij de realisatie van hun project. We bewaken het evenwicht tussen de kwaliteit van het eindresultaat, het budget en de timing.

Lees het zomernummer van UITGERUST

De zomer komt eraan, dus het is weer tijd voor een nieuwe UITGERUST! Eentje waarin Lassie de therapiehond en Gust het woonzorgvarken de hoofdrol spelen. Maar ook waarin CRA's in de bloemetjes worden gezet en waarin er op los gespeeld wordt in woonzorgcentrum Sint-Augustinus in Halle. Kortom, alweer een boeiende editie. 
 
 


Meer lezen

NIEUW: verdiepingsmodule incontinentie

Tussen 55% en 75% van de bewoners in woonzorgcentra lijdt aan een vorm van incontinentie. Volgde je al de basismodule (in)continentiecoach? Optimum C ontwikkelde samen met Essity een verdiepingsmodule rond deze prangende problematiek


Meer lezen

Lees het lentenummer van UITGERUST

Een echt lentegevoel hebben we nog niet, maar wel al een lentenummer van UITGERUST! Met o.a. een beklijvend gesprek met het palliatieve supportteam van WZC-Sint-Lambertus'Buren in Zelem, een analyse van de moeizame zoektocht naar WZC-directeurs, en ook hoopvolle artikels voor als het weer betert: over therapeutische tuinen en dagtrips met bewoners.


Meer lezen

Teamwork voor een warm thuisgevoel

Hoe creëren we in woonzorgcentra een écht thuisgevoel? Zorg en therapie wordt steeds beter afgestemd op wat bewoners en familie belangrijk vinden. Maar ook andere elementen hebben een invloed op het thuisgevoel. Tijd voor een allesomvattende blik! Ontdek onze nieuwe module rond thuisgevoel en levenskwaliteit van bewoners.


Meer lezen

Zorg voor bewoner is ook zorg voor familie

"Niemand kan de zorg voor onze ouders beter doen dan wij zelf." Die gedachte pent (schoondochter) Frie neer in het gastenboek van residentie Poortvelde in Aarschot. In wat een aangrijpend dankwoord zou worden, beschrijft ze de zorgen, twijfels en bekommernissen die zij en haar man hadden toen haar (schoon)ouders naar het wzc verhuisden. Naar aanleiding van haar verhaal bracht Uitgerust Magazine een artikel over de soms moeilijke relatie met familieleden van bewoners.


Meer lezen

NIEUW: Congres 'Zorgteams met peper en vuur' op 22 maart 2018

Leidinggevende of HR-verantwoordelijke van een zorgteam? Zoek je naar hefbomen en tips om je team ‘in vuur en vlam te zetten?’ Dit congres organiseert Optimum C speciaal voor jou! Met Els Van Keymeulen, HR-directeur bij Torfs schoenen. 

Ontdek het programma.


Meer lezen

NIEUW: Congres 'De rechten van de bewoner'

In onze woonzorgcentra dragen we zorg voor kwetsbare ouderen. Wanneer ze zelf nog moeilijk kunnen opkomen voor hun rechten, is het aan familie en zorgverleners om samen beslissingen te nemen in het belang van de ouderen. Hoe doe je dat, professioneel, correct en menselijk betrokken? Actueler dan ooit! Mis dit congres op 12 december niet.


Meer lezen

Team Optimum C breidt uit met zorgbouwexpert Rudy Vermeulen

Rudy Vermeulen versterkt sinds kort als senior consultant het team van Optimum C. Rudy is ervaren en beslagen in zorgbouw, met een gedegen kennis van wetgeving, normeringen en innovatieve materialen.
Rudy zal vanuit Optimum C woonzorgcentra ondersteunen die voor of midden in een bouwavontuur staan.


Meer lezen

Optimum C ontvangt Q4-kwaliteitslabel voor vormingsaanbod

Optimum C vroeg deze zomer een onafhankelijke audit aan door de Qfor certificator Management Information, met een erg positief rapport als resultaat. Het levert Optimum C een erkenning op voor 3 jaar, waarbij voor alle vormingsactiviteiten het Q4-label mag gebruikt worden. 


Meer lezen