Nieuwe 'UITGERUST' is uit!

UITGERUST magazine is al aan zijn tweede jaargang toe.  UITGERUST wil een magazine zijn waar de ouderenzorg blij en beter van wordt. Een frisse mix tussen boeiende interviews, inspirerende reportages en leuke ideeën van ouderenzorgteams. Vol handige tips, voor elk lid van het team. 

Wat lees je in de herfsteditie 2017 van UITGERUST?

 

Zouttherapie als wellnessmoment

Sauvegarde in Puurs heeft als eerste woonzorgcentrum in ons land een zoutcabine voor haar bewoners. Die blijkt een helend effect te hebben op de luchtwegen. "Ge voelt dat ge beter kunt ademen en 't is alsof ge in de hemel zijn en dat het sneeuwt."
 

Investeren in mensen

Leren stopt niet wanneer je de schoolbanken verlaat. Steeds meer bedrijven zien het belang in van levenslang leren voor hun medewerkers. Opleidingen zijn volgens Vlaams minister van Werk Philippe Muyters hét instrument bij uitstek om werknemers blijvend te motiveren. 
 

Tijd om te rouwen

Ouderen worden nog vaker dan anderen geconfronteerd met afscheid nemen. Het verdriet en de pijn wegnemen, kun je als zorgteam niet. Maar je kunt ze wel helpen verzachten. Gerontologe en rouwdeskundige Marie-Christine Adriaensen geeft enkele tips.